Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapsı; insan sağlamlığını koruyup yangın ve esrar gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Antrparantez, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.
Yatay zemin ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği dâhilin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri hordaki gibidir.
Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir sınır da, birinci sınıf bir yangın kapısının daha yüksek bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun müddet dayanır ve henüz azca tamirat gerektirir.
Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması katkısızlanabilir.
Kırmızıüminyum ya da kuvvetli malzemeden örgülır. Binaların caddeye vekil ve kaldırım kısmında bu merdivene yan verilir. Tasarruf açısından basit olan bir yangın merdiveni çeşididir.
Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi güvenli ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taliı saf otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı olur.
Bu nedenle daha mürtefi bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında dulda sağlamaz ve bu nedenle daha az bir fiyata sahiptir.
Sosyete beyninde yangın yangın kapısı kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i küfretmek yürekin tıklayın.
Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.